Introductie SmartDimmer®

03-03-2015

SmartDimmer®

Dé programmeerbare leddimmodule speciaal ontwikkeld voor lichtreclames

 

Achtergrond

Een professionele en verzorgde uitstraling naar de buitenwereld is voor ieder bedrijf van essentieel belang. Lichtreclame in al haar diverse uitvoeringsvormen is daarom al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

 

Als gevolg van veranderende wetgeving, worden steeds hogere eisen gesteld aan lichtreclametoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan aspecten als milieu, energieverbruik en lichthinder. De techniek achter deze vorm van merkbeleving is dan ook continu in ontwikkeling.

 

(Deze ontwikkelingen zijn tevens een antwoord op het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat door steeds meer bedrijven vandaag de dag hoog op de prioriteitenlijst staat.)

 

De oplossing

Als innovatieve lichtreclameproducent, ontwikkelende de afdeling R&D van Armada Janse een unieke programmeerbare dimmodule voor ledverlichting. Deze SmartDimmer® is compleet naar klantwens instelbaar, waarbij tevens de (lokale) wet- en regelgeving omtrent lichtreclame in acht kan worden genomen. De module beschikt over de eigenschappen de lichtintensiteit van ledverlichting te kunnen sturen op tijd of intensiteit van het omgevingslicht.

 

De voordelen op een rijtje

 

Optimale uitstraling

Een belangrijk voordeel van de dimmodule is dat te allen tijde de meest optimale uitstraling van de merknaam of verlichte reclame-uiting is gegarandeerd. Door te sturen op intensiteit van het omgevingslicht zal er altijd de perfecte hoeveelheid lichtoutput worden gecreëerd voor de best mogelijke zichtbaarheid en leesbaarheid.

 

Energiebesparing

Een ander voordeel is dat door de verlichting gedurende de dag te dimmen en tijdafhankelijk te schakelen wordt ten opzichte van het op volle sterkte belasten van de verlichtingsbron altijd een flinke energiebesparing gerealiseerd. Zelfs wanneer het gaat om toch al energiezuinige ledverlichting, die wij standaard in onze nieuwste lichtreclames toepassen.

 

In combinatie met de meest optimale uitstraling op de betreffende locatie kan een zo optimaal mogelijke instelling met zo min mogelijk energieverbruik worden gerealiseerd, compleet naar klantwens in te vullen.

 

Levensduur verlichtingsbron

Bijkomend voordeel naast de energiebesparing is dat door het dimmen en op gezette tijden compleet uitschakelen van de verlichting de levensduur van de ledverlichting substantieel verlengd kan worden. Door de verlichting niet continu op volle sterkte te laten branden, wat in de meeste gevallen ook niet noodzakelijk is, neemt de belasting op de verlichtingbron af. Logisch gevolg hiervan is minder degradatie van de gemonteerde ledcomponenten.

 

De dimmodule is gedurende de tijd bij te stellen, waardoor ook het verval in lichtintensiteit in de toekomst gecompenseerd kan worden door het dimniveau aan te passen.

 

Advies op maat

Uiteraard voorzien wij u graag van een advies op maat aangaande de mogelijkheden van onze dimmodule voor uw lichtreclame-object(en). Voor en vrijblijvende afspraak of telefonisch advies bel ons: 040 256 19 11.

 

 

Terug naar overzicht