CE Markering

CE wordt gebruikt als markering op producten om aan te geven dat het product voldoet aan de Europese wet- en regelgeving. Deze eisen hebben voornamelijk betrekking op VGM aspecten (Veiligheid, Gezondheid, Milieu).  Een CE- markering is geen keurmerk.

 

De CE- markering heeft 2 doelen:

 

• bevordering van de vrije handel binnen de EER;

• harmonisatie van de wetgeving van de EER-landen voor de productveiligheid en gezondheid.

 

Producten met een CE markering mogen vrij worden verhandeld binnen de hele EER (alle EU-lidstaten en IJSland, Liechtenstein en Noorwegen).

Wanneer producten niet voldoen aan de Europese eisen dan is CE-markering niet toegestaan en mogen deze producten niet verhandeld worden in de EER.

 

Stamina armatuur

Samen met IPV Delft heeft Armada Janse een armatuur ontwikkeld voor het indirect verlichten van tunnels en onderdoorgangen.

 

Wanneer je als bedrijf een armatuur op de markt brengt dat gekenmerkt wordt door indirecte verlichting, vandaalbestendig is, laag in energieverbruik is, onderhoudsvriendelijk en een lange levensduur heeft, dan ben je er nog niet.

 

Voor het Stamina armatuur heeft Armada Janse onlangs de CE conformiteitsverklaring mogen ontvangen. Hiermee kunnen wij aantonen dat het Stamina armatuur voldoet aan de laagspanningsrichtlijn 2014/35/EU, de EMC Richtlijn 2017/30/EU, de RoHS Richtlijn 2011/65/EU en de Ecodesign Richtlijn 2009/125/EG.

 

Hiermee tonen wij als fabrikant aan dat het Stamina armatuur voldoet aan alle essentiële eisen van de toepasselijke EU- richtlijn(en).

 

 

 Conformiteitsverklaring Armada Janse

 

Terug naar overzicht