Constructieframe, spanframe, dak- en gevelframe

Op het gebied van lichtreclame is er sprake van toepassing van frames als het gaat om assemblage en/of montage. Of het nu gaat om constructieframes voor reclamezuilen, lichtbakken, doosletterteksten of het opspannen van reclame doeken, ieder frame is uniek en evenals de lichtreclame zelf is ook hier sprake van maatwerk.

 

Hieronder enkele voorbeelden van de toepassing van diverse soort frames:

 

Construtieframe

 

De meest simpele vorm van een constructieframe is een frame dat dienst doet voor het monteren van een onverlichte reclame-uiting. Een dergelijk frame wordt vaak tegen een vlakke wand gemonteerd en bekleed met een aluminium of ACM (Aluminium Composite Material) paneel met daarop de reclame-uiting in bijvoorbeeld folie.

 

Voor een iets hoogwaardigere uitstraling kan een dergelijk frame ook bekleed worden met een zogenaamd omgezet paneel. Zodoende lijkt het materiaal aan de zijkant wat dikker/massiever te zijn.

 

   

 

Ook reclamezuilen zijn opgebouwd uit een constructieframe. Afhankelijk van de grootte van de reclamezuil wordt een dergelijk frame vervaardigd uit aluminium of staal. Het frame wordt vervolgens bekleed met aluminium of ACM panelen welke volledig conform klantwens kunnen worden vormgegeven.

Mede afhankelijk van de grootte van de zuil kunnen deze panelen uit één of meerdere delen worden vervaardig en in iedere gewenste kleur of opdruk worden voorzien.

In geval van een verlichte pylon, wordt de elektra weggewerkt achter de beplating en bevestigingt op het frame. De beplating wordt in dat geval voorzien van uitsparingen met lichtdoorlatend kunststof (acrylaat).

 

 

Spanframe

 

Voor een reclame of blikvanger van groot formaat worden vaak doeklichtbakken gebruikt, deze zijn opgebouwd uit een spanframe van aluminium of staal. Het frame kan in de gevel  worden verzonken of aan de gevel worden bevestigd. Het spanframe wordt voorzien van een lichtdoorlatend doek welke om het frame wordt gespannen middels een geïntegreerd spansysteem. De inwendige verlichting zorgt ervoor dat het doek in de avondwaarde wordt verlicht waardoor de boodschap of het logo zowel in dag- als nachtwaarde duidelijk zichtbaar is.

 

          

 

Een bekende vorm van doeklichtbakken zijn de reclamemasten langs snelwegen en op Schiphol.

 

De lichtdoorlatende doeken zijn gemaakt van weersbestendig PVC. Ondanks dat het om reclame-uitingen van groot formaat gaat zijn de afbeeldingen, boodschappen relatief eenvoudig te vervangen voor nieuwe afbeeldingen. Zogenaamde doekwissels.

 

Dak- en gevelframe

 

Lichtreclame in de vorm van doosletters kunnen los aan de gevel worden gemonteerd. Een nadeel hiervan is dat er in dat geval per individuele letter een doorboring naar binnen gemaakt dient te worden voor de voedingskabel. Daarom wordt er vaak voor gekozen om doosletters voor te monteren op een frame welke gespoten kan worden in ieder gewenste RAL kleur. Zodoende valt de constructie minimaal op en blijft uw huisstijl en geveluitstraling behouden.

 

Tevens bestaat er een mogelijkheid om te kiezen voor een kantelbaar frame (met gasveren), ten behoeve van het uitvoeren van preventief onderhoud. Hierdoor kunnen onderhoudswerkzaamheden efficiënter, veiliger en gemakkelijker worden uitgevoerd.

 

 

Terug naar overzicht

Constructieframe, spanframe, dak- en gevelframe
Constructieframe, spanframe, dak- en gevelframe
Constructieframe, spanframe, dak- en gevelframe