Lichtbakken

Lichtreclame kan worden gemaakt van verschillende materialen. Welk materiaal u kiest hangt af van het ontwerp en/of de omgeving.

In onze vorige blog hebben wij u geïnformeerd over de meest gangbare doosletterprofielen.

 

Naast dooslettersprofielen en freesletters zijn lichtbakken een veelvoorkomend en eenvoudige vorm van buitenreclame.

 

Afhankelijk van de gewenste vorm of grootte, kunnen lichtbakken worden gemaakt van diverse materialen, zoals bijvoorbeeld aluminium, staal, lichtdoorlatend acrylaat of PVC lichtdoek.

 

Hieronder zetten wij een aantal varianten van lichtbakken voor u op een rijtje:

 

Lichtbak met acrylaat fond
Deze uitvoering van lichtbakken betreft voornamelijk de wat kleinere lichtbakken tot ca. 2x3 m. De behuizing is meestal uitgevoerd in aluminium. Het acrylaat kan volledig worden verlicht en is aan de voorzijde van de lichtbak opgesloten middels een opsluitrand. Het acrylaat kan voorzien worden van iedere gewenste opdruk in folie. Afhankelijk van de grootte en toepassing op de gevel van een pand kan een dergelijke lichtbak enkelzijdig of dubbelzijdig worden uitgevoerd.


Lichtbak met achterliggend acrylaat
Dit type lichtbak is vergelijkbaar met het voorgenoemde type, echter is de voorzijde van de lichtbak uitgevoerd in aluminium of ACM (aluminium composiet materiaal). In deze voorzijde wordt een logo of tekst uitgefreesd en aan de achterzijde voorzien van lichtdoorlatend kunststof met een specifieke kleur of voorzien van gekleurde of geprinte folie. Op deze manier is enkel de tekst of het logo verlicht in de nachtsituatie.


Lichtbak met doorgestoken acrylaat
Evenals de voorgaande is dit type lichtbak voorzien van een aluminium of ACM voorzijde. Het verschil zit hem in het feit dat de uitgespaarde tekst niet alleen aan de achterzijde wordt voorzien van lichtdoorlatend acrylaat, maar dat het acrylaat ook aan de voorzijde door de voorplaat heen steekt. Op deze wijze ontstaat er ook een verlicht aura rondom de uitgespaarde teksten, hetgeen in de nachtsituatie voor een extra kwalitatieve uitstraling zorgt.


Lichtbak met PVC doek
Voor groter formaat lichtbakken is het toepassen van acrylaat niet mogelijk in verband met de maximale afmetingen van dit materiaal in combinatie met uitzetting en krimp onder verschillende temparturen en weersinvloeden. In dat geval worden lichtbakken over het algemeen uitgevoerd met een PVC doek voorzijde. Dit doek wordt middels een geïntegreerd spansysteem in de omranding van de lichtbak opgespannen. Op dit doek kan iedere gewenste print of folie aangebracht worden, waarmee vele effecten, boodschappen of logo’s kunnen worden weergegeven. Afhankelijk van de grootte van de lichtbak wordt de behuizing vervaardigd uit aluminium of staal.    

 

 

 

Terug naar overzicht