Visualiseren

Visualiseren is een manier om een realistische voorstelling te creëren van bijvoorbeeld een ontwerp, gedachte of een idee. Een visualisatie wordt gemaakt om u een impressie te geven van het eindresultaat.

 

Dit kan zijn van een complete bewegwijzering in huisstijl, een gevelreclame, kunstobjecten, logo’s  of een tunnel met verlichting.

 

De visualisatie kan gemaakt worden in 2D of 3D maar indien gewenst ook als animatie (filmvorm).

Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van diverse programma’s zoals Adobe Illustrator, Photoshop, Première, InDesign, Cinema4, Blender of Dialux Evo .

Bij het maken van een visualisatie kan bestaand beeldmateriaal gebruikt worden, hierbij moet men denken aan een schetsontwerp, technische tekeningen, foto’s van de huidige situatie of willekeurige afbeeldingen.

 

Het beeldend maken van ontwerpen, gedachten en ideeën is een uitdaging. De visualisatie moet een beleving creëren van iets wat nog niet tastbaar is.

 

Wanneer één beeld niet genoeg is om het idee weer te geven, kan men er ook voor kiezen om een filmpje te maken van het ontwerp. Met een filmpje kan men bijvoorbeeld een lichtbeleving creëren die dicht bij de werkelijkheid komt.

 

Voor het plaatsen van (gevel) reclame moet men altijd een vergunning aanvragen bij de gemeente. Bij de aanvraag dient men vaak foto’s, tekeningen, etc. mee te sturen van de huidige en nieuwe situatie. Een realistische visualisatie van het eindresultaat is dan een must.

 

 

 

Terug naar overzicht