Blikvanger op Parkttheater

Projectlocatie: Eindhoven

Een fluweelzachte gevel van licht Door het toepassen van nagenoeg onderhoudsvrije aluminium gevelbeplating van Armada, krijgt het Parktheater een fraaie gevel. De wand wordt verlicht door LED. Elke lichtdop bevat 12 LEDs verdeeld in drie primaire lichtkleuren rood, groen en blauw. Door gebruik te maken van deze primaire kleuren ontstaan er allerlei mengkleuren.

 

Innovatie

In totaal zijn er 490 lichtdoppen, waarmee het aantal gebruikte LEDs neerkomt op 5880 stuks. Het opgewekte patroon bestaat uit diagonale lijnen van ongeveer dezelfde kleuren en intensiteit. Heel subtiel veranderen de kleuren wat met het blote oog nauwelijks waarneembaar is. Het systeem wordt met een computer zodanig aangestuurd dat het opgewekte beeld nooit tweemaal hetzelfde is. De wand is hierdoor op elk moment van de dag uniek!

 

Projectmanagement

Het totale projectmanagement, van inventarisatie, technische opname, engineering, prototyping, maatcontroles, productie tot montage is door Armada verzorgd. De uiteindelijke vorm van de lichtdoppen en de kleur van de wand zijn bepaald door verschillende 'proefwandjes' te maken. Toen het gewenste resultaat bereikt was, is er ter controle een proefwand van ca. 12m2 gebouwd om te zien of het effect aan de verwachtingen voldeed. Met enkele aanpassingen is het definitieve ontwerp gestart.

 

  • Opdrachtgever:Gemeente Eindhoven
  • Locatie:Eindhoven

 

Terug naar overzicht

Blikvanger op Parkttheater
Blikvanger op Parkttheater