NXP Semiconductors

Projectlocatie: Nijmegen

De neonverlichting in de oude lichtreclames op twee panden van NXP Semiconductors vertoonde diverse defecten. Armada Janse heeft verschillende jaren onderhoud verricht aan deze lichtreclames, waarbij deze defecten steeds netjes zijn hersteld. Ook de voorkappen en folies die daarop aangebracht waren verkeerde nog in een redelijk goede staat en dat terwijl de lichtreclames inmiddels al zo’n 15 jaar oud waren.

 

Aangezien de neonverlichting het einde van de levensduur had bereikt is, na een gedegen advies van Armada Janse, besloten om de defecte letters niet te repareren maar beide lichtreclames volledig te voorzien van nieuwe ledverlichting.

 

Naast het ombouwen van neon- naar ledverlichting, heeft NXP er ook voor gekozen om de doosletters te voorzien van nieuwe acrylaat voorkappen. Op deze manier ontstond een nieuwe en frisse uitstraling.

 

Tijdens de revisie heeft Armada Janse diverse materialen van de letters kunnen hergebruiken. Op locatie in Nijmegen zijn de voorkanten van de doosletters gedemonteerd en vervolgens naar de productiehal in Budel gebracht. Hier zijn alle neonglassysteem, inclusief bevestigingen en bekabeling verwijderd.  De oude voorkanten hebben dienst gedaan als mallen voor nieuwe acrylaat voorkappen en inlegplaten die zijn gebruikt om de hoogwaardige GE Lighting ledverlichting op voor te monteren.

 

Op locatie zijn op de twee panden van NXP de inlegplaten met de ledverlichting in de doosletters ingebouwd en de nieuwe leddrivers aangesloten op de aanwezige voedingspunten. Daarna zijn de nieuwe acrylaat voorkappen gemonteerd welke zijn afgewerkt met kunststof tafelband.

 

NXP heeft zich met deze actie voor de komende jaren verzekerd van een nieuwe, frisse en optimale zichtbaarheid van hun bedrijfsnaam. De ledverlichting zorgt tevens van een energiezuinigere oplossing ten opzichte van de oude neonverlichting.

 

 

 

Terug naar overzicht

Revisie lichtreclame door Armada Janse
Hergebruik gevelreclame duurzaam
Creëer met LED verlichting zichtbaarheid