Philips Stadion

Projectlocatie: Eindhoven

Onlangs heeft Armada Janse het Philips Stadion in Eindhoven voorzien van een nieuw logo.

 

In samenwerking met ontwerpbureau Scherpontwerp en in opdracht van PSV en Philips RGB heeft Armada Janse voor het Philips Stadion het nieuwe stadion logo ontwikkeld, geproduceerd en gemonteerd. Daarnaast heeft Armada Janse in opdracht een prototype geproduceerd welke tevens is gebruikt tijdens de presentatie van het nieuwe logo door PSV en Philips RGB.

 

Het gehele traject van engineering, prototyping en productie is volledig vanuit onze fabriek in Budel in eigen beheer uitgevoerd.

 

De stadion logo’s met de tekst ‘Philips Stadion’ en het beeldmerk hebben beide een tekstlengte van ruim 17 meter. De letters en het beeldmerk zijn inwendig verlicht middels witte led. Bij onverlichte dagwaarde verloopt de kleur van donkerblauw naar lichtblauw. Bij nachtwaarde zijn de letters en het beeldmerk ter hoogte van de noord en zuid gevel wit.

 

Aan de oostgevel zijn de letters middels RGB led verlicht en kan men bij nachtwaarde een uitstraling krijgen in iedere gewenste kleur. Maar indien gewenst ook in wit. De dagwaarde van deze letters heeft dezelfde uitstraling als de letters aan de noord en zuid gevel.

Hiermee is een perfecte balans gevonden tussen een optimale zichtbaarheid en uitstraling voor de dagelijkse passanten en bezoekers van het Philips Stadion.

 

 

 

Terug naar overzicht

Philips Stadion
Philips Stadion