Formule 1 Logistics

Locatie: Eindhoven

Achtergrond 

Onlangs heeft Formule 1 Logistics haar deuren geopend van het nieuwbouw pand gelegen op het Goederen Distributie Centrum (GDC) te Eindhoven Acht.

 

De uitdaging

Voor het nieuwbouw pand werd de eis gesteld dat de bovenkant van de gevel rondom van witte transparante beplating is voorzien. Bovendien dient deze beplating in de avond en nacht verlicht te zijn. Deze 2 meter hoge panelen zijn kenmerkend voor alle panden op dit terrein en zijn rondom het volledige pand aangebracht.

 

Armada Janse werd gevraagd om een voorstel te doen, waarbij een egale verlichting over de gehele hoogte en breedte mogelijk is, met als belangrijke eis een economisch aantrekkelijke oplossing. Niet alleen in aanschaf en installatie, maar ook in onderhoud en energieverbruik.

 

De oplossing

Na het beoordelen van diverse proefopstellingen waarbij een succesvol lichtbeeld is behaald kreeg Armada Janse de opdracht voor levering en montage van ruim 408 meter ledverlichting. Er is gekozen voor led modules met speciale lensoptieken die vanaf de onderkant van de beplating de gehele wand van 2 meter hoog aanlichten. Deze lenzen in combinatie met geïntegreerde elektronica zorgen voor een hoge efficiëntie en een gelijkmatige lichtopbrengst. De module is onderhoudsarm door het ontwerp en IP65 rating.

 

Het resultaat is energiezuinige led verlichting wat een grote hoeveelheid licht creëert met een beperkt energieverbruik.

 

Hierdoor is het nieuwe bedrijfspand van Formule 1 Logistics duidelijk zichtbaar vanaf A2/N2, en ’s avonds benadrukken de transparante panelen het pand

 

 

Terug naar overzicht

Formule 1 Logistics
Formule 1 Logistics
Formule 1 Logistics