Hotel Okura

Projectlocatie: Amsterdam

In opdracht van het Okura hotel gelegen in het centrum van Amsterdam heeft Armada Janse een daklicht installatie van 12 meter breed en 3 meter hoog geproduceerd en gemonteerd op een hoogte van bijna 100 meter.

 

Voor de montage is gebruik gemaakt van een 400 Tons hijskraan met 133 meter giek. Het lichtobject is aan de voorzijde voorzien van looproosters waardoor de tekst gemakkelijk te onderhouden is. Hierdoor worden de hotelgasten tijdens de onderhoudswerkzaamheden niet onnodig gestoord.

 

De letters zijn voorzien van zwarte rasterfolie en inwendig verlicht met RGB ledverlichting waardoor het een zwarte uitstraling geeft bij dagwaarde. Via het gebouwbeheer systeem kunnen de leds door middel van een DMX programma naar klantwens worden aangestuurd. Hierdoor zijn diverse verlichtingskleuren mogelijk bij nachtwaarde.

 

Het eindresultaat is een imposant lichtobject dat zowel bij dagwaarde als bij nachtwaarde vanaf de A10 (Zuidas) tot aan het terrein van Amsterdam RAI op prachtige wijze waarneembaar is.

 

 

Daktekst hotel Okura Amsterdam

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Hotel Okura
Hotel Okura
Hotel Okura
Hotel Okura
Hotel Okura