Schiphol

Projectlocatie: Schiphol Amsterdam

Om reizigers voldoende parkeergelegenheid te kunnen blijven bieden bouwt Schiphol een nieuwe parkeergarage. Deze nieuwe parkeergarage komt op parkeerterrein P3 (Schiphol Noord, langs de A4). Reizigers kunnen hier snel (vooraan P3) en overdekt hun auto voor langere duur parkeren. De parkeergarage krijgt vijf verdiepingen en 2.600 parkeerplaatsen. De eerste werkzaamheden zijn eind 2014 gestart en zijn vóór de meivakantie 2016 klaar.

 

De uitdaging
Armada Janse heeft onlangs de buitenzijde van de P3 parkeergarage voorzien van een gigantische doeklichtbak, waarbij de bak zelf verzonken is in de gevel. Met een afmeting van 20 meter bij 9 meter (180m2) heeft Armada Janse een Visual gecreëerd wat nog nooit vertoond is in Nederland.


In afstemming met aannemer Ballast Nedam aan Armada Janse de taak om zowel de engineering, visualisering, projectmanagement, productie, montage als het onderhoud te verzorgen. Mede door het feit dat Armada Janse vroeg in het bouwteam betrokken was, is het eindresultaat uniek.


De oplossing om het doek strak te spannen is technisch complex. Middels een scharnierbare lijst en een geheel nieuw geëngineerd spansysteem, is het gelukt om een mooie uiting te creëren.

 

  • ProjectnaamSchiphol Real Estate
  • LocatieParkeerterrein P3 Schiphol

 

Terug naar overzicht

Schiphol
Schiphol
Schiphol