Schiphol privium brengt nooderlicht naar Nederland

Projectlocatie: P1 Schiphol

Schiphol Group is continu bezig met het optimaliseren van hun dienstverlening en is ambitieus om de beste Europese luchthaven te zijn. Connectiviteit, kwaliteit, efficiency, beleving, innovatie en duurzaamheid zijn zaken waarin men zich wil onderscheiden.

 

Schiphol Privium is een voorbeeld van een serviceprogramma waarmee Schiphol Group dit onderscheid wil maken. Dit programma biedt voor de reiziger vele voordelen. Eén van die voordelen is parkeren in parkeergarage P1, welke het dichtst bij de aankomst- en vertrekhallen is gesitueerd. 

 

In 2018 heeft het Schiphol Privium programma een compleet nieuwe huisstijl gekregen, waarbij het noorderlicht een centrale rol speelt. Dit natuurfenomeen spreekt velen tot de verbeelding en brengt een gevoel van fascinatie met zich mee. Aangezien het noorderlicht een dynamisch en optisch lichtspektakel is, bedacht Schiphol Group een concept van een lichtobject dat de bezoeker van de parkeergarage P1 dit bijzondere gevoel laat ervaren wanneer men de parkeergarage in rijdt.

 

Aan Armada Janse de taak om dit concept te vertalen naar een technisch realiseerbaar product. De eerder genoemde termen ‘kwaliteit’, ‘beleving’, ‘innovatie’ en ‘duurzaamheid’ komen perfect samen in het eindresultaat. Vanaf heden siert een lichtgeboden wand van vijf meter breed en een golvende hoogte variërend van 1,5 tot 2,3 m met verlichte staanders een van de opritten van de parkeergarage. De staanders zijn voorzien van dynamische ledverlichting die de het noorderlicht nabootsen. Aan de voorzijde prijken de verlichte letters ‘PRIVIUM’ die samen met de achtergrond een spectaculair geheel vormen. Ook overdag, in onverlichte toestand, toont het object middels een folieprint het noorderlicht.

 

De weg naar dit ware kunstwerk wordt bij inrijden van de parkeergarage aangegeven middels een tweetal kleinere lichtobjecten, welke eveneens een glimp van het noorderlicht laten zien.

 

Armada Janse heeft voor dit prachtige project het complete traject mogen verzorgen van technisch advies, engineering, productie en montage. Alles binnen de wensen en eisen die Schiphol Group aan dit project heeft gesteld en dat hen verder helpt hun ambities waar te maken

 

 

 

Terug naar overzicht

Armada Janse lichtreclame
Armada Janse lichtreclame
Armada Janse lichtreclame
Armada Janse lichtreclame