Stamina tunnel armaturen t.b.v. klimmuur

Projectlocatie: Gemeente Schiedam

 Met de aanleg van een professionele klimmuur wil de Gemeente Schiedam het gebied bij het spoorwegviaduct aantrekkelijker en sociaal veiliger maken en tevens Schiedammers stimuleren tot meer bewegen.

 

Zo zijn enkele pijlers van het viaduct aan de Overschieseweg rondom bekleed met ‘outdoor’ klimpanelen en is hiermee een professionele klimmuur gecreëerd met circa 675 klimgrepen.

 

Armada Janse kreeg de opdracht voor het produceren, leveren en monteren van 16 stuks Stamina armaturen ten behoeve van het verlichten van de onderdoorgangen van het viaduct.

 

Het Stamina armatuur, welke geproduceerd wordt in eigen huis, zorgt in zijn totaliteit voor een egale uitlichting van de tunnel, zonder onderbrekingen of schaduwvormingen.

 

Omdat er gebruik gemaakt wordt van indirecte verlichting, wordt de gehele ruimte verlicht. Dus niet alleen het wegdek, maar ook de plafonds en wanden worden verlicht. Deze oplossing zorgt voor een ruimtelijke tunnel, met een egaal lichtbeeld, waarbij mensen in de tunnel te herkennen zijn. Bij deze indirecte verlichting is verblinding niet mogelijk, omdat men niet recht in de lichtbron kan kijken.

 

De Stamina armaturen bevatten wit licht met een hoge CRI (color rendering index = hoge kwaliteit van kleurweergave). Hierdoor wordt een prettig lichtbeeld gecreëerd waarin gemakkelijk obstakels en medemensen te herkennen zijn.

 

In totaal zijn de 16 tunnelarmaturen met een lengte van 2,8 meter per stuk gemonteerd op vier verschillende plaatsen in de tunnel.

 

Het Stamina armatuur combineert een laag energieverbruik, ideaal lichtbeeld en vandaalbestendigheid in één onderhoudsvriendelijk product.

 

Mede door het Stamina armatuur is er een veilige en sportieve buiten accommodatie gecreëerd die zowel overdag als ’s avonds  gebruikt kan worden.

 

 

 

Terug naar overzicht

Armada Janse stamina armatuur