Vervangen van bestaande armaturen - tunnel Hertog Janstraat

Projectlocatie: Waalwijk

Armada Janse werd uitgenodigd door de Gemeente Waalwijk om mee te denken aan een oplossing voor het fietspad in de tunnel aan de Hertog Janstraat onder de A59.

 

Door de enorme ontwikkeling van het bedrijventerrein Haven VIII (ten noorden van de tunnel) nam het aantal fietsbewegingen door de tunnel toe. En kreeg de Gemeente steeds vaker de vraag voor betere verlichting van het fietspad in de tunnel.

 

Na een technische survey heeft Armada Janse een verbetervoorstel geschreven en voorgelegd aan de Gemeente Waalwijk. In goed overleg is besloten om de zichtbaarheid in de tunnel te verbeteren door de overgang van buiten naar binnen en andersom zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

 

De voetgangers/ fietspassage is aan beide zijden van de tunnel voorzien van 4  armaturen met een stralingshoek van 120⁰. En omdat er diverse (reparatie) werkzaamheden gepland stonden voor de rijbanen heeft Armada Janse ook de bestaande verouderde armaturen boven de rijbanen gedemonteerd en vervangen voor 8 nieuwe verlichtingsarmaturen.

 

Het demonteren en monteren van de verlichtingsarmaturen is in de nachtelijke uren uitgevoerd tegelijkertijd met de diverse (reparatie) werkzaamheden.  Dit om de overlast voor gebruikers tot een minimum te beperken.

 

Het resultaat is een rustig beeld, mede mogelijk gemaakt omdat de overgang van licht – donker minder scherp is.

 

 

Terug naar overzicht

Demontage verlichtingsarmaturen
Indirecte verlichting Tunnel Gemeente Waalwijk
Verlichtingsarmaturen Gemeente Waalwijk