Dynamisch verlichte kolommen

Projectlocatie: Wandelverbinding P15 Schiphol

Voor de openbare ruimte tussen het Hilton hotel en het bedrijfsverzamelgebouw The Base is door ipv Delft een lichtplan ontwikkeld voor The Square. Onlangs heeft Armada Janse het meest prominente element van The Square gerealiseerd: vijf dynamische lichtzuilen onder het viaduct van de Ceintuurbaan Zuid.

 

De uitdaging

Het donkere plafond en de betonnen kolommen van het tussengelegen viaduct waren een barrière in deze ruimte, zowel overdag als ’s avonds.

 

In het lichtplan is opgenomen de betonnen kolommen onder het viaduct te omkleden met ledverlichting.

 

Armada Janse heeft dit vertaald naar een technisch maakbaar product dat voldoet aan alle voorwaarden van de eindklant. Een voorbeeld hiervan is de engineering van een klemconstructie, omdat boren in de kolommen van het viaduct niet mag.

 

De bekleding van de betonnen kolommen bestaat uit aluminiumplaten waarin leds zijn gemonteerd, met daar overheen een opalen plaat die fungeert als diffuser en ervoor zorgt dat een egaal, vloeiend lichtbeeld ontstaat.

 

Met dit lichtconcept zijn verschillende lichtscenes te maken, die allen voor een bijzondere ruimtelijke beleving zorgen. Met het ontstane lichtpanorama lijken de betonnen zuilen weg te vallen. Hierdoor wordt een aantrekkelijke en verassende ruimtelijke sfeer gecreëerd.

 

De kolommen zijn aan de boven- en onderzijde voorzien van RVS beschermranden om de zuil te beschermen tegen ‘gebruikers’ schade van de wandelverbinding, daarnaast is tijdens het ontwerp van de kolommen rekening gehouden met het onderhoud.

 

Wilt u meer informatie over de dynamische verlichting, of verlichting van openbare ruimtes, neem dan contact op met Armada Janse +31 (0)40 - 256 19 11. Of kijk op onze website www.armadajanse.nl

 

 

 

Terug naar overzicht

Dynamisch verlichte kolommen
Dynamisch verlichte kolommen
Dynamisch verlichte kolommen
Dynamisch verlichte kolommen
Dynamisch verlichte kolommen
Dynamisch verlichte kolommen