HSM Offshore

Projectlocatie: Schiedam

Op verzoek van HSM Offshore is Armada Janse de uitdaging aan gegaan om in een kort tijdsbestek panelen te produceren en te leveren die gemonteerd dienen te worden op twee afzonderlijke offshore platformen.

 

Deze zogeheten identificatiepanelen geven de afgekorte naam weer van het platform welke op 22km uit de kust geplaatst zal worden. Omdat deze panelen op open zee worden blootgesteld aan extreme omstandigheden is een zeer hoogwaardige kwaliteit vereist. Op basis van de aangeleverde tekeningen heeft Armada Janse een voorstel gedaan en waar mogelijk ook meegedacht in alternatieven.

 

Onverlichte panelen lijken in eerste instantie een relatief eenvoudig product, maar de extreme omgeving waarin de panelen worden toegepast, maken dit enigszins complexer. De materialen die zijn toegepast zijn niet de meest gangbare. Zo is er zeewaardig aluminium van de klasse 5083 0/H111 toegepast. Daarnaast hebben wij RVS bevestigingsmaterialen in de kwaliteit A4 geleverd. Om spanningscorrosie tussen de RVS bevestigingsmaterialen en aluminium panelen te voorkomen, zijn er maatwerk nylon ringen en isolatiebussen gemaakt en geleverd. Spanningscorrosie zorgt ervoor dat bij het gecombineerd gebruik van twee verschillende materialen de oxidatie (“roesten”) versneld verloopt, met name in een zoute omgeving zoals op zee. De aluminium panelen zijn voorzien van een extreem hoogwaardige reflecterende gele folie, waarbij er gekozen is voor 3M Diamond Grade folie.

 

Ieder paneel heeft een afmeting van 2400x1200mm en is 5mm dik met een gewicht van ruim 40kg per plaat. In totaal wegen de panelen tezamen ruim 320 kg. Dit vereist een professionele productie locatie, zodat de panelen verantwoord verwerkt kunnen worden door de werknemers en dat beschadigingen voorkomen kunnen worden. Met de logistieke kennis en ervaring heeft Armada Janse tot slot ook de levering verzorgd. Hierbij is er conform klantopgave gewerkt. Omdat de panelen voorzien zijn van verschillende opdrukken, zijn deze op volgorde van montage op locatie verpakt.

 

 

Terug naar overzicht

Armada Janse productie en levering identificatiepanelen offshore platformen HSM
Armada Janse productie en levering identificatiepanelen offshore platformen HSM
Armada Janse productie en levering identificatiepanelen offshore platformen HSM